Vragen over je reisverzekering

Vragen over je reisverzekering? Vind het antwoord hier.

  • Wat is een jaarlijkse reisverzekering?

    Een jaarlijkse reisverzekering dekt je het hele jaar door. Ideaal als je voor langere duur in het buitenland blijft, of als je meerdere keren per jaar op reis gaat. Ook zijn de dekkingen vaak uitgebreider dan bij een tijdelijke reisverzekering.

    Lees er meer over hier
  • Wat is een tijdelijke reisverzekering?

    Een tijdelijke reisverzekering sluit je af voor een enkele reis. Je bent dan gedekt voor de periode van die reis. Een tijdelijke reisverzekering is meestal goedkoper dan bij een jaarlijkse reisverzekering.

    Lees er meer over hier
  • Welke verzekeringen zijn nuttig op reis?

    Behalve de reisverzekering, zijn er nog een aantal andere verzekeringen die handig zijn op reis. Veel hiervan moet je (of je heb je waarschijnlijk) sowieso al afgesloten en dekken je ook in het buitenland.

    Een autoverzekering is verplicht, ook als je in het buitenland wilt rijden. Een hospitalisatieverzekering vergoedt je kosten als je in het buitenland in het ziekenhuis opgenomen wordt. Een familiale en/of rechtsbijstandverzekering helpen jou en je familie met juridische geschillen.

    Lees er meer over hier
  • Is een reisverzekering verplicht?

    Een reisverzekering is niet verplicht. Om al te hoge kosten te vermijden op reis, wordt het wel aangeraden.

  • Reisverzekering bij reisbureau of verzekeringsmaatschappij?

    De reisverzekering bij een reisbureau is vaak goedkoper, maar je bent wel voor heel wat minder beschermd. Loopt er iets fout op reis, dan is de kans groot dat je toch best nog wel wat uit eigen zak betaalt.

    Een reisverzekering bij een verzekeraar is vaak wat prijziger, maar geeft je wel een betere bescherming.  Een verzekeraar kan je ook een jaarlijkse reisverzekering aanbieden. Als je meerdere keren per jaar op reis gaat, komt die vaak goedkoper uit.

    Lees er meer over hier
  • Wat is het verschil tussen en reisverzekering, een annulatieverzekering of bagageverzekering?

    Een reisverzekering, of reisbijstandsverzekering, dekt vooral medische kosten. Vaak wordt het ook als een verzamelnaam gebruikt voor je reisbijstandsverzekering, je bagageverzekering, je annulatieverzekering en pechverhelping samen.

    Een annulatieverzekering komt tussen bij kosten om je reis of vlucht te annuleren. Je kunt deze verzekering ook vaak apart afsluiten, bijvoorbeeld bij het boeken van je vliegtuigticket.

    Je bagageverzekering dekt kosten rond het verlies of beschadiging van je bagage. Ook als je bagage vertraging oploopt kun je al wat terugkrijgen van je verzekering. Dit is meestal een aanvullende verzekering bij je annulerings- of reisverzekering.

    Lees er meer over hier
  • Wat als ik besmet wordt met het coronavirus op vakantie?

    Als je ziek wordt op reis, dan kan je beroep doen op je reisverzekering. Die dekt medische kosten op reis. Sommigen reisverzekeraars dekken ook een verlengd verblijf als je door overmacht in het buitenland moet blijven.

    Lees er meer over hier
  • Wat als ik in het buitenland ga studeren?

    De meeste verzekeringen van je ouders, zoals je brandverzekering of je familiale verzekering, gelden ook in het buitenland. Kijk zeker na of het land waar jij heen gaat ook mee verzekerd is. Een reisverzekering afsluiten is ook geen slecht idee om medische kosten te drukken.

    Lees er meer over hier
  • Wat doen te doen als mijn vlucht vertraagd is?

    Je kunt beroep doen op je annulatie- of reisverzekering als je vlucht vertraging oploopt. Je verzekering dekt kosten die je maakt om te eten of te overnachten als je vlucht pas de volgende dag vertrekt.

    Neem eerst en vooral contact op met de vertegenwoordiger van de maatschappij. Vraag zoveel mogelijk informatie over de reden van de vertraging. Noteer ook zeker de naam van de persoon die je deze informatie gaf om verwarring te vermijden.

    Bij de klanten- of klachtendienst van de maatschappij kan je een vergoeding vragen voor je vertraging. De luchtvaartmaatschappij moet je gratis eten en drinken aanbieden, naargelang hoe lang je extra moet wachten.