Autoverzekering berekenen

Snel en simpel je autoverzekering berekenen? Bereken via Verzekeringen.be in 5 minuten de beste prijs voor je autoverzekering. Vergelijk de prijzen van verschillende autoverzekeraars en vind de goedkoopste autoverzekering.

 • Bespaar gemiddeld 144 euro per jaar.
 • Vergelijk 13 verzekeraars.
 • Vergelijk vrijblijvend in 5 minuten.
Landingspagina Auto
Join The Club

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken en bespaarden afgelopen maand.

Beste Van Het Beste

Het beste van het beste.

Vergelijk de belangrijkste dekkingen bij alle verzekeraars.

Geen Omweg

Geen omweg.

Sluit simpel en veilig je verzekering online af.

Vul je gegevens in en bereken je prijs

Bij welke verzekeraars kan ik mijn autoverzekering berekenen?

Op Verzekeringen.be kan je de autoverzekering berekenen van Axa, Touring Verzekeringen (Yuzzu), Ethias, Corona Direct, Baloise Insurance, Allianz, Vivium, Fidea, Optimco, Aedes, Athora, PNP en DVV.

Méér informatie over deze verzekeraars vind je op verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be

Wat zijn de dekkingen van mijn autoverzekering?

Je hebt bij elke autoverzekeraar verschillende formules binnen de autoverzekering. De standaard autoverzekeringen zijn echter bij elke autoverzekeraar hetzelfde:

 1. BA autoverzekering of burgerlijke aansprakelijkheid. Deze autoverzekering ben je wettelijk verplicht af te sluiten. Het dekt de schade die jij met jouw voertuig aan derden hebt veroorzaakt.
 2. Mini-omnium. De mini-omnium of kleine omnium dekt de schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.
 3. Full-omnium. De full-omnium of grote omnium heeft dezelfde dekking als een mini-omnium, maar dekt daarbovenop ook nog de eigen schade.

Belangrijk om mee te geven is dat je aan de bovenstaande autoverzekeringen nog verschillende dekkingen en aanvullende verzekeringen kunt toevoegen.

Hoe kan ik mijn autoverzekering berekenen?

In slechts vier stappen kan je de prijs voor jouw autoverzekering bij de belangrijkste verzekeraars berekenen en vergelijken. In elke stap vragen we alle noodzakelijke gegevens om de meest correcte premie voor jouw autoverzekering te kunnen berekenen:

 1. Voertuig. In deze stap geef je de gegevens mee van de wagen waaronder het merk, het model en de serie.
 2. Waarborgen. Je krijgt in deze stap de keuze met welke dekkingen je jouw wagen wilt verzekeren.
 3. Bestuurder. We vragen in onze berekeningsmodule ook enkele gegevens van de bestuurder zoals leeftijd, datum rijbewijs en schadevrije jaren.
 4. Profiel. In de laatste stap hebben we tenslotte jouw contactgegevens nodig om jou de offertes te kunnen doorsturen.

Nadat je de nodige gegevens hebt meegegeven, bereken we bij verschillende verzekeraars de prijzen van jouw autoverzekering. Eenmaal de prijzen zijn berekend, kan je elke offerte in detail bekijken. Zo kan je eenvoudig nagaan welke de goedkoopste autoverzekering is én het best aansluit bij jouw behoefte.

Wat heb ik nodig om mijn autoverzekering te berekenen?

Je kan tijd winnen met de berekening van jouw autoverzekering door de volgende zaken bij de hand te nemen:

 1. Uitgiftedatum rijbewijs. Zonder een (geldig) rijbewijs kan je geen autoverzekering afsluiten. Het rijbewijs is één van de belangrijkste vereisten om een autoverzekering af te sluiten.
 2. Inschrijvingsbewijs auto. Het inschrijvingsbewijs geeft aan dat je jouw wagen bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen) heb ingeschreven. Dit document kan je vergelijken met de identiteitskaart van je voertuig.
 3. Aantal afgelegde kilometers per jaar. Maak een inschatting van het aantal kilometers je per jaar aflegt. Houd daarbij rekening met de kilometers van het woon-werk verkeer en de kilometers die je tijdens het weekend en de vakantie aflegt.
 4. Aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je kan aantonen, hoe beter voor de premie van jouw autoverzekering. Je kan die schadevrije jaren opvragen bij jouw autoverzekeraar of online via carattest.be.

Door alle bovenstaande gegevens bij de hand te hebben, kan je in slechts enkele minuten de prijs van jouw autoverzekering berekenen.

Hoe verzekeraars de prijs van jouw autoverzekering berekenen?

De premie van de autoverzekering verschilt per persoon. De autoverzekeraar kijkt voornamelijk naar de voertuiggegevens, jouw leeftijd, de postcode en het aantal schadevrije jaren om de premie te berekenen. Ook de cataloguswaarde, bouwjaar en het vermogen van jouw auto beïnvloeden de premie. Zie dat je bij de berekening van jouw premie alle gegevens zo correct mogelijk invult. Zo krijg je steeds de meest correcte en scherpste prijzen te zien. Sluit ineens ook de beste en meest goedkope autoverzekering online af.

Is een autoverzekering berekenen nuttig voor mij?

Of je nu jouw eerste autoverzekering afsluit of op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering. Er zijn veel goede redenen om jouw autoverzekering online te berekenen:

 1. Je berekent snel en eenvoudig de prijs van jouw autoverzekering
 2. Je vergelijkt kosteloos en zonder verplichting meerdere autoverzekeraars
 3. Je kan jouw autoverzekering direct online afsluiten.
 4. Je bespaart op jouw autoverzekering

En laatst maar niet het minst, geniet je van de lopende promoties bij verschillende autoverzekeraars. Die promoties worden steeds verwerkt in de premies van het offerteoverzicht.

Nu je autoverzekering berekenen?

Je kan via Verzekeringen.be volledig vrijblijvend auto verzekeringen vergelijken. We berekenen de beste premie voor jouw autoverzekering op basis van de gegevens die je hebt ingevuld in de berekeningsmodule. Vergelijk in één oogopslag de verschillende premies en sluit meteen de goedkoopste autoverzekering online af.