Hondenverzekering

Op zoek naar een hondenverzekering? Vind hier alles waar je op moet letten als je een hondenverzekering wilt afsluiten. Krijg binnen een minuut een offerte van de grootste verzekeraars.

Prijs hondenverzekering berekenen

Bij welke verzekeraars kan ik een hondenverzekering vergelijken?

Je kan via Verzekeringen.be de Corona Direct hondenverzekering en verzekering voor honden van Santévet vergelijken.

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering is zoals een soort ziekteverzekering voor je hond. Je hondenverzekeraar dekt je voor alle medische kosten na ziekte of ongeval.  Operaties kunnen oplopen tot honderden euro’s, een flinke hap uit je budget. Toch wil je natuurlijk de beste zorgen aan je hond geven. Met een hondenverzekering hoef je je dan ook geen zorgen meer te maken.

Betaal ik een franchise bij een hondenverzekering?

Bij de corona hondenverzekering kan je uit drie formules: Brons, Zilver of Goud. Je betaalt nog wel een franchise.

De hondenverzekering is nog relatief nieuw in België. Daarom is er een kleiner aantal verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Corona Direct en Santéveteen van de weinige aanbieders van hondenverzekeringen op de Belgische markt. Onafhankelijk van de gekozen formule van Corona Direct (Brons, Zilver of Goud), betaal je als eigenaar van de hond (= verzekeringsnemer) een vrijstelling per schadegeval (= eigen bijdrage in de kosten van behandelingen). Dit houdt in dat je zelf 20% van de kosten moet betalen, hierbij wordt er rekening gehouden met een minimum bedrag van € 100.

Hierbij enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1: Stel je hond moet geopereerd worden en de factuur bedraagt € 900, dan krijg je (na het indienen van de factuur) € 720 terugbetaald. Je betaalt zelf 20% van de kosten = € 180.

Voorbeeld 2: Stel je hond wordt aangereden door een auto en op het eerste zicht lijkt je hond niks te hebben. Om zeker te zijn, ga je met jouw hond naar de dierenarts om het te laten onderzoeken. In totaal betaal je € 200 aan de dierenarts voor de onderzoeken. Je krijgt dan niet € 160 (= 80%) terugbetaald van de hondenverzekering maar € 100, aangezien voor de vrijstelling een minimum bedrag van € 100 geldt.

Weetje: zoals omschreven in de voorbeelden, betaal je zelf als eigenaar 20% van de kosten (minimum € 100). Als de dierenarts- of behandelingskosten zeer hoog oplopen, voorziet Corona Direct een maximum vergoeding van minstens € 1.500 en maximum € 3.500. Dit is afhankelijk van de gekozen formule. Voor meer informatie omtrent de schadevergoedingslimieten per schadegeval, raadpleeg je best de algemene voorwaarden van de hondenverzekering van Corona Direct.

Wat dekt de hondenverzekering?

Zoals eerder aangehaald, kan je bij Corona Direct kiezen tussen verschillende formules: Brons, Zilver of Goud. Elke formule voorziet als basis waarborg, een dekking voor dierenartskosten of dierenartsbehandelingen indien deze kosten gepaard gaan met een ziekte of een ongeval.

Opteer je voor een uitgebreidere formule (Zilver of Goud), dan voorziet de hondenverzekering veel meer dekkingen:

 • Overlijden van je hond door ziekte of ongeval. Je ontvangt de aankoopprijs van je hond terug. De maximumvergoeding die je krijgt, is opgenomen in je verzekering, vergelijk dus goed.
 • Verdwijning of diefstal. Is je hond plots verdwenen of gesloten? Dan kan je een beroep doen op je hondenverzekering voor de advertentiekosten om je hond terug te vinden. Je moet dan wel vooraf de verzekeraar op de hoogte te brengen van deze zoekactie én een schriftelijke goedkeuring krijgen. Zodra je dit hebt ontvangen, kan je de advertentiekosten recupereren van de verzekeraar mits je de verzekeraar een factuur bezorgt. Daarnaast vergoed de hondenverzekering ook het vindersloon (= beloning). De vinder mag wel niemand van je familie zijn of iemand waarmee je samenwoont. Ook hier wordt maximum € 400 tot € 750 vergoed.
 • Je hond is al meer dan 45 dagen spoorloos. Reden: je hond is weggelopen én je kan hem/haar niet meer terugvinden of je hond is gestolen. Als je dit binnen de 24 uur hebt aangegeven bij de politie, dan kan je voor het verlies van je hond vergoed worden (maximum € 400 tot € 750).
 • Ben je zelf of iemand van je familie even buiten strijd én is een opname van meer dan 4 dagen in het ziekenhuis nodig? Wist je dat je dan een beroep kan doen op de hondenverzekering? Als jij of iemand van je familie meer dan 4 dagen gehospitaliseerd wordt, dan voorziet de verzekeraar een vergoeding voor de opvangkosten (maximum € 400 tot € 750 per kalenderjaar!).
  Opgelet: wordt iemand gehospitaliseerd omwille van een medische aandoening die al gekend was bij het afsluiten, een bevalling of een zwangerschap,… Dan komt de hondenverzekeraar hier niet tussen, de opvangkosten van je hond worden dan niet terugbetaald.
 • Wat als je net je vakantie hebt geboekt én zeven dagen voor je vertrek, je hond een levensnoodzakelijke operatie moet ondergaan? Dan kan je een beroep doen op de dekking reisannulatie. De verzekeraar voorziet dan een tegemoetkoming van maximum €750 tot € 2.000 per kalenderjaar voor de annuleringskosten die je niet hebt kunnen terugvorderen

Meer informatie omtrent de basis dekking (Brons) en de uitgebreidere dekkingen (Zilver en Goud), kan je terugvinden in de algemene voorwaarden van de hondenverzekeraar (Corona Direct).

Wat dekt de verzekering voor je hond niet?

Om een verzekering voor je hond te kunnen afsluiten, moet je hond altijd officieel ingeschreven zijn. Als je hond officieel is ingeschreven door jouw dierenarts, dan heeft je hond een hondenpaspoort. Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw hond de vereiste vaccinaties heeft gekregen, is dit niet het geval dan kan je geen hondenverzekering afsluiten

Als je een hondenverzekering afsluiten, dan zijn er een aantal zaken niet gedekt. Alle uitsluitingen kan je eveneens terugvinden in de algemene voorwaarden van de verzekeraar. Hierbij een aantal voorbeelden van zaken die niet gedekt worden door de hondenverzekering:

 • Gewone kosten van een dierenartsbezoek (niet naar aanleiding van een ziekte of ongeval)
 • Wordt je hond ziek binnen de 20 dagen nadat je de hondenverzekering hebt afgesloten, dan kan je geen beroep doen op de hondenverzekering. Wordt je hond ziek 20 dagen na aanvang van de overeenkomst, dan worden de kosten voor behandeling etc. wel gedekt. .
 • Inentingen van je hond worden niet terugbetaald. Indien je hond gevaccineerd wordt, betaal je als eigenaar van de hond zelf deze kosten.
 • Castratie of sterilisatie van je hond is niet gedekt, tenzij het medisch gezien noodzakelijk is voor het welzijn van je hond of als je vooraf een goedkeuring hebt gekregen van de verzekeraar.

Bereken online de prijs van een honden verzekering

Wil je ook het beste voor je hond? Kom niet voor verrassingen te staan bij onverwachte omstandigheden, zoals je hond die plots ernstig ziek wordt of zijn/haar poot breekt. Je wilt toch ook dat je hond de nodige behandelingen krijgt én deze kosten kunnen jammer genoeg hoog oplopen. Daarom kan je via Verzekeringen.be de prijs van je hondenverzekering vergelijken. Bereken snel en eenvoudig de prijs van een verzekering voor je hond én bescherm je hond tegen het onverwachte.

Bereken online de hondenverzekering