Hospitalisatieverzekering voor ondernemers
Op zoek naar een hospitalisatieverzekering als ondernemer? Vraag online je offerte aan voor een hospitalisatieverzekering op maat. Geniet niet alleen van bescherming voor je gezin, maar geef je werknemers ook een interessant extralegaal voordeel.
- Vraag in 2 minuten een gratis offerte aan.
- Een verzekering op maat door persoonlijke begeleiding.
- Geniet van het beste aanbod op de markt.
Join the club
Zoveel mensen simuleerde een premie vorige maand.
Alleen het beste.
Krijg persoonlijk advies van onze experts.
Beste prijs/kwaliteit.
Geniet van een uitgebreide dekking voor een voordelige prijs.
Voor wie is een hospitalisatieverzekering voor ondernemers?
Je kan een hospitalisatieverzekering voor ondernemers afsluiten als je een zelfstandige zaakvoerder bent voor jou en je gezin. Als je bedrijf minstens 3 werknemers heeft, kan je ook een hospitalisatieverzekering voor hun en hun inwonende gezinsleden afsluiten.
Wat is een hospitalisatieverzekering voor ondernemers?
Als ondernemer betaal je sociale bijdrage. Bepaalde kosten van je ziekte zijn dus, net zoals voor particulieren, gedekt. De standaard ziekteverzekering in België dekt echter zeker niet alle kosten. Als zelfstandige loop je ook het risico om geen inkomen te hebben als je door een ongeval of ziekte even niet meer kan werken. Het is daarom extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je ziekenhuis kosten niet te hoog oplopen en een extra vangnet te voorzien. Een extra hospitalisatieverzekering afsluiten is daarom geen overbodige luxe. Je kan niet alleen jezelf, maar ook je gezin beschermen door een hospitalisatie voor ondernemers af te sluiten.
Wat dekt een hospitalisatieverzekering voor ondernemers?
Wat er juist wel of niet gedekt wordt in je hospitalisatieverzekering als zelfstandige hangt af van je contract. Vergelijk dus zeker goed, want niet elke hospitalisatieverzekering geeft je dezelfde voorwaarden. We geven je een overzicht van veel voorkomende dekkingen.
- Alle medische kosten die tijdens je ziekenhuisopname nodig zijn voor de behandeling. Denk hierbij aan raadplegingen, het ziekenhuisverblijf zelf, eventueel aangepast vervoer van en naar het ziekenhuis. Wordt jouw kind of dat van een van je werknemers opgenomen in het ziekenhuis, dekt een hospitalisatieverzekering ook de kosten van de overnachting van de voogd of ouder.
- Protheses door ongeval of ziekte.
- Dekkingen rond bevallingen. Thuisbevallingen worden gedekt, maar ook onderzoeken en behandelingen van pasgeboren baby’s, als de moeder gehospitaliseerd is.
- Palliatieve zorgen en mortuariumkosten.
- Extra medische noodzakelijke kosten. Sommige hospitalisatieverzekeringen dekken ook kosten die medisch noodzakelijk zijn tot een bepaalde tijd na je ziekenhuisopname. Het ziekenhuis verlaten betekent namelijk meestal niet dat je volledig genezen bent.
- Verzorging van zware ziektes.
Wat dekt een hospitalisatieverzekering voor ondernemers niet?
Een hospitalisatieverzekering is er vooral om onvoorziene omstandigheden te dekken. Daarom zijn er ook enkele zaken die bijna altijd uitgesloten worden. Ode exacte uitsluitingen en voorwaarden verschillen van contract tot contract. Vergelijk daarom zeker goed je hospitalisatieverzekering en ga er nooit van uit dat iets wel of niet gedekt is.
We geven je alvast een overzicht van een aantal veel voorkomende uitsluitingen.
- Ongeval of ziekte door overmatig drank- of druggebruik. Als een ongeval of ziekte gelinkt kan worden aan het overmatige gebruik van drank of drugs, dan zal je verzekeraar niet tussen komen in de kosten.
- Experimentele behandelingen.
- Vruchtbaarheids- of contraceptieve behandelingen.
- Protheses die niet medisch noodzakelijk zijn.
- Ziekenhuisopnames door gevolg van een professioneel sportongeval.
Wat zijn belangrijke verschillen waar je op moet letten
- Dekking eenpersoonskamer of meerpersoonskamer. Je hospitalisatieverzekering dekt niet standaard ook je verblijf in een éénpersoonskamer. Heb je liever wat extra privacy, kijk dan zeker of je verzekering deze kosten dekt.
- Voor en na-kosten. De kosten van de hospitalisatie kunnen hoog oplopen, maar de kosten in de aanloop van de hospitalisatie of in de nasleep kunnen al snel even hoog uitkomen. Over welke periode deze kosten mogen ingebracht worden, verschillen per verzekeraar.
- Vrijstelling. De vrijstelling, of franchise, is het bedrag dat je zelf nog betaalt. Hoe meer je zelf nog wilt bijleggen, hoe goedkoper je premie zal zijn. Maak dus een goede afweging en bekijk je contract goed.
Is een hospitalisatieverzekering voor ondernemers nuttig?
Absoluut. Een hospitalisatieverzekering voor ondernemers geeft je een tal van voordelen.
Bescherm jezelf en je gezin.
Als zelfstandige heb je een extra vangnet nodig als je ziek wordt of een ongeval hebt. Je bent namelijk niet gegarandeerd van je inkomen en zonder verzekering kan een hospitalisatie dan al snel erg hard doorwegen op je financiële situatie. Je kan ook bijkomend een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten om jezelf helemaal veilig te stellen.
Extralegaal voordeel voor je werknemers.
Talent aantrekken is essentieel voor je zaak, maar hoge lonen geven is niet altijd de voordeligste optie. Je kan daarom je werknemers een hospitalisatieverzekering als extralegaal voordeel aanbieden. Dat is niet alleen interessant voor je werknemers die zo beter verzekerd zijn, maar ook voor jou als ondernemer. Je betaalt namelijk geen RZS-bijdrage op deze premies.
Wat is de prijs van een hospitalisatieverzekering voor ondernemers?
De prijs van je hospitalisatieverzekering voor ondernemers hangt af van de voorwaarden die je afsluit. Als je een collectieve hospitalisatieverzekering afsluit en dus ook je medewerkers verzekerd, zal de prijs van je hospitalisatieverzekering ook bepaald worden door de vrijstelling of franchise die je werknemers nog betalen. Een vrijstelling is het bedrag dat je eerst nog zelf betaalt voor je verzekeraar tussen komt in de kosten. Hoe meer je zelf wilt opleggen, hoe lager je premie zal liggen. Belangrijk is wel om te weten dat de kosten van de hospitalisatieverzekering niet fiscaal aftrekbaar is.